Friday, April 16, 2010

susahnya....

Allahuakbar.Allahuakbar kabira walhamdulillahi kathira.....
--nk masak apa hari ni,gulai ikan ke gulai ayam??--

subhana rabbi alazim...
--sdapnyo balik mlesia ni,tak sabar,tapi exam dekat doh,cuaknyo--

samia'llahu liman hamidah,rabbana lakal hamd..Allahuakbar...
--eh,aku letak kat mana passport tadi--

attahiyyat ulmubarakat ussalawatu ttayyibatu lillah....
--lama doh tak call rumah ni,call a jap pasni--

assalamualaikum warahmatullah,assalamualaikum warahmatullah.

astaghfirullah,astaghfirullah,astaghfirullah

susahnye nk khusyuk, ya Allah,berjayakah aku??


"Sesungguhnya berjayalah mukmin-mukmin. Iaitu mereka yang khusyuk dalam solat mereka”.(al-Mukminun 1-2)"




-ya allah,khusyukkanlah aku dalam solatku-

6 comments:

12-21 said...

aku pun mghdpai mslh yg same..rse nyer xprnh mrasai khusyuk dlm solat..sbb tu lah solat aku xleh nk tmpis anasir2 maksiat di sekeliling..so cam ner pam?? ade tips2 dop??

JoYah KiwI said...

me 2..huhuhu..tyme solat la sume bnd nk terjah msok pkrn..huhuhu

sayamuslim said...

jat:huh,susah tu nk bg tips,insyallah kita bncang sama2 ;)
joyah:itu la,masa tgk muvi ke,masa borak2 ke tak dek plak nk trpikir2 seme bnda..mainan syetan btul.

AuLiA said...

hurm... susahnye.. ak pun same daa.. cane ni..

atikullah ismail said...

btul fam..klu aku time susah sokmo ngeluh..haih..x patut2..

sayamuslim said...

din:tu a din.try apa kita mmpu,solat ikut nabi.psl hati tu,hermm,kna kuat utk lwn gangguan syetan a.mitok tlong dr ALLAH.

tik:manusia mana tak buat slh..kunci dia istighfar.;)