Sunday, April 25, 2010

Tanda2 sudah dekat nk balik malaysia..

1)exam sudah dekat (WAAAAA!!!!)
-tido aku jadi tak lena...
-bila buka buku/soalan/case problems,jadi bedebar2..(banyak nye aku tak tahu!!!)
-kawan2 semua 'kiasu2',mereka start cari materials apa nk dibaca,mula bertanya bila nak buat intensive study group,start menyoal2..(berpeluh!)

2)Bekalan Milo tinggal beberapa 'habuk' sahaja lagi (mengapakah milo tiada tandingan kesedapannya?)

3)Bekalan maggie tinggal 2,3 bungkus lagi (botak la kepala ni, makan byk sgt maggie)

4)Aku mula terbayang2 nak makan apa balik nanti (sedapnya nasi dagang and gulai ketam mama!!)

5)Rindu terhadap rumah makin membuak2 sampai termimpi2 (huh,mau tgk Iman yg dikatakn putih itu ;))

6)mula terpikir2 nak beli apa dari sini,nk bawak balik malaysia (errk,duit pun tak dak,apa mau bli?)

7)bila talipon rumah mama selalu tanya 'baju2,barang2 kemas doh ke?'..wakaka

Kuat sungguh rindu pada tempat asal...
Jika beginilah rindu untuk bertemu ALLAH,
Jika beginilah rindu untuk bertemu Rasullullah...alangkah indahnya!!

Ya ALLAH,permudahkanlah urusan ku,
Istiqamahkanlah diriku dalam mentaati-MU,
Kurniakanlah kebaikan pada duniaku dan akhiratku..AMIN.




oh...exam!

Barang siapa bertakwa pada Allah,Dia akan membuka jalan padanya.

dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya.

dan barangsiapa bertawakkal pada Allah,Allah akan mencukupkan keperluannya.

sesungguhnya Allah melaksanakan urusan-Nya.

sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu.

(Attalaq 2-3).

8 comments:

AuLiA said...

demo jange wak kawe jeles, buleh dop boh?

mustas said...

siapakah mereka yg 'kiasu2' itu? hahaha..adakh aku tergolong dari kalangan mereka?!oh,tidakk!

bila pikir exam, aku pun brdebar gak,tp tido lena jah..:)

sayamuslim said...

din:jeles kh din?mu kn nk blik mlesia gok,tapi tak mcm aku yg balik for good la..tapi still balik kn??wakakaka

tah:uish,perlukh aku jwb soalan mu itu?..hermm..
mu bleh tido lena tu sebab ada faktor pmangkin tah..:P

12-21 said...

cess...first2 aku tgk title..xleh blah!!!..**xpuas hati gler dgn 6th yr..haha..

truskan berusaha pam..exam last mu nih..wat yg terbaik!!! kalu dop tbaik mu jgn blik mlysia..hehe..bittaufik wannajah..insyaAllah Allah mudahakn sgalanya..(^^,)

JoYah KiwI said...

bkn mmg botak ke?muahhaa ;p
kt cni..sape mnum milo mmg kaye la..org miskin cm ambo ni mnum choc cadbury je..huahua..

sngt jelez cz anda dh nk blik msia..singgah cni pliz..lawat daku!!!!

*gudluck xm..ol d best..org pndi cm anda bley pny..i know u cn do it..insyaALLAH..chaiyok! basyah!~

sayamuslim said...

jat:jgn deki,adil doh aa aku duk sini 6hn doh..wakaka
jazakallah,sama2 kita usaha :)

joyah:milo mlesia..kah2
uish2,pehal puji kuat sgt ni,nk suh blanje aa tuh..ngah2
insyaallah,jazakillah..kamu pun,igt harapan mama and ayah.

ikram said...

haha..yg no 1st tu plg lawok...aku baru stat baco arini blog mu afe...biaso la,byk sgt cuti..hehe

sayamuslim said...

eh..kere!!haha.brehat nuh.mu study tok soh doh.haha.:)